Fie ca promovezi folosind Google Adwords, prin blogging, review-uri chiar si bannere trebuie sa analizezi intai daca este o cerere pe piata a produsului. Si mai important, pentru ca il promovam prin 2Parale, trebuie sa stim daca produsul se cumpara online!

Cum pot afla daca este cerere pe piata pentru un anumit produs?

Google Insights

Folosind Google Insights putem urmari cresterea sau scaderea in timp a cererii. Tot folosind aceasta unealta putem analiza zonele in care interesul este mai mare. Daca optam pentru Google Adwords ca metoda de promovare aceasta ne ajuta foarte mult, deoarece vom afisa reclame mai mult in aceste zone.

Exemple:

https://www.google.com/insights/search/#q=iphone&geo=RO&date=today%2012-m&cmpt=q – trendul iphone este unul stabil pe durata ultimelor 12 luni

https://www.google.com/insights/search/#q=ipad&geo=RO&date=today%2012-m&cmpt=q – ipadul este nou pe piata din Romania si se observa in partea dreapta jos o crestere masiva a termenilor „ipad pret”, „ipad romania”

https://www.google.com/insights/search/#q=lego&geo=RO&date=today%2012-m&cmpt=q – pentru jucariile lego observam o crestere fireasca in perioada sarbatorilor de iarna

https://www.google.com/insights/search/#q=carti%20online&geo=RO&date=today%2012-m&cmpt=q – cartile sunt un domeniu care merita analizat. De remarcat cuvintele „carti de dragoste” au avut o crestere de 70% ceea ce inseamna ca este o cerere in crestere pentru aceasta nisa.

Pentru toate exemplele date exista furnizori din 2Parale care satisfac cererea de pe piata.

Cautarea de pareri pe forumuri si bloguri

O alta solutie pe care o propun ne ajuta sa analizam mai mult nevoia pe piata a produsului, precum si problemele care apar pana la achizitionarea lui. Din moment ce exista discutii pe aceste canale, evident exista o cerere si un interes de cumparare. Este foarte bine sa analizam aceste pareri inainte de a promova (puternic) un anumit produs. Putem analiza:

– brandul despre care se vorbeste. Daca este un competitor al celui pe care dorim sa-l promovam, ii cautam beneficiile pe care trebuie sa ne asiguram ca le avem si noi, insa ne focusam pe dezavantajele de a cumpara de la competitie. Spre exemplu s-ar putea sa aiba un pret mai mic, insa transportul sa nu fie inclus in pret.

– comparatii cu produse similare. Pe forumuri de multe ori gasim pareri impartite despre mai multe produse din aceeasi categorie (iPhone/HTC/Samsung Omnia). Analizeaza punctele forte ale produsului pe care urmeaza sa-l promovezi si punctele slabe ale produselor similare. Creaza un review

– probleme ale produsului

– daca produsul se vinde sau nu de la furnizorul pe care urmeaza sa-l promovam

Forumurile si blog-urile unde exista pareri despre produsul pe care urmeaza sa-l promovam ne ajuta sa-i cunoastem mai bine avantajele si dezavantajele, precum sa stim la ce fel de public sa ne asteptam.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>