Au inceput cu promovarea produselor prin bannere. Ca multi alti afiliati. In timp, au testat eficienta tuturor  instrumentelor de promovare si au ales cele mai potrivite unelte pentru site-ul lor. S-au extins chiar cu un al doilea site, mall-ul online shops-and-the-city.ro, care promoveaza o gama larga de produse prin marketing afiliat.

Au gasit se pare drumul bun, pentru ca in ultimele trei luni li s-au dublat comisioanele. In prezent, Web Connect este unul dintre cei mai implicati afiliati din 2Parale. Cum a ajuns aici ne dezvaluie Alina Savu, responsabila cu marketingul online si cu SEO in cadrul companiei.

2Parale: De cat timp faceti marketing afiliat? Sunteti activi si pe retele de afiliere din strainatate?

Alina Savu: Am intrat in reteaua de afiliere 2Parale in urma cu aproximativ un an. Am aflat ca exista o retea de afiliere si in Romania de la administratorii magazinului online Tuatara. Din acel moment, suntem un afiliat activ in reteaua 2Parale, la inceput cu un site, iar in prezent cu doua. Suntem activi si in retele de afiliere din strainatate.

2Parale: Ce strategii de marketing afiliat aplicati? Pe ce site-uri?

A.S.: In 2Parale am intrat cu doua siteuri: styleandthecity.ro, unde publicam informatii despre moda, frumusete si stil si cu shops-and-the-city.ro, mall online cu cinci etaje. Incercam sa aplicam si sa testam cele mai cunoscute strategii de marketing afiliat: link-uri text, bannere, feeduri de produse, campanii AdWords. Din statistici reiese ca link-urile text si feed-urile de produse sunt cele mai rentabile.

2Parale: Cum ati inceput sa faceti marketing afiliat? Care au fost primii pasi?

A.S: In urma cu un an, eram noi atat in mediul online, cit si in domeniul marketingului afiliat. Am inceput prin afisarea bannerelor, cred ca acesta este primul pas pe care il facem noi toti in speranta de a castiga bani din blogurile/site-urile noastre. Apoi am inceput sa introducem link-uri text in articolele scrise de noi.

In noiembrie anul trecut, am lansat si mall-ul online shops-and-the-city.ro, unde, in principal, folosim feeduri de produse de la furnizorii din reteaua 2Parale. Chiar daca la inceput au aparut tot felul de probleme cu aceste feeduri, in prezent putem spune ca aceastea functioneaza in mod optim.

2Parale: Ce instrumente/modalitati de promovare convertesc cel mai bine, din experienta voastra?

A.S.: Din statistici reiese ca mall-ul online shops-and-the-city.ro are o rata de conversie  de 2,5 ori mai mare decia site-ul dedicat femeilor, desi traficul mall-ului online  este de trei ori mai mic decat cel al site-ului styleandthecity.ro. In concluzie, nu traficul mare aduce conversii, ci traficul de calitate. Pe site-ul shops-and-the-city.ro folosim feeduri de produse si link-uri text.

2Parale: Ce categorii de produse din 2Parale atrag mai multi cumparatori?

A.S.: Nu putem spune la modul general ce produse din 2Parale atrag mai multi cumparatori. Important este sa iti cunosti utilizatorii si sa promovezi acele produse care se adreseaza tipului tau de consumatori. Publicul nostru este majoritar feminin, cu varsta intre 18 si 40 de ani, cu venituri medii. De aceea, au succes produsele pentru femei, nu foarte scumpe.

WEB CONNECT

Site-uri: shops-and-the-city.ro
styleandthecity.ro

Alina Savu:
– matematician de profesie si absolvent cursuri MBA organizate de Codecs,
– a lucrat in domeniul bancar pana in anul 2000, cand a infiintat propria firma de consultanta in afaceri,
– in urma cu un an si jumatate s-a implicat in businessul online prin Web Connect.

2Parale: Cat timp alocati zilnic marketingului afiliat?

A.S.: Nu pot spune exact cat timp alocam marketingului afiliat, aceasta activitate intra in activitatile curente de administrare si mentenanta a site-urilor noastre.

2Parale: Cat castigati lunar din acest tip de promovare?

A.S.: Castigam din acest tip de promovare. Bineinteles ca intotdeauna ne dorim sa castigam cat mai mult, cu un efort cat mai mic, dar pot spune ca in ultimele trei luni ni s-au dublat comisioanele.

2Parale: Ce categorii de furnizori din 2Parale promovati?

A.S.: In general, promovam furnizori ale caror produse se adreseaza in mod special femeilor: imbracaminte, incaltaminte, lenjerie intima. Dar promovam si produse care sunt cumparate de catre femei, cum ar fi articole pentru copii. Desi utilizatorii nostri de sex masculin sunt putini, ei sunt mai usor de convins sa cumpere.

Promovam destul de multi furnizori din 2Parale, in special in mall-ul online, dar atentia noastra se indreapta in mod special catre furnizorii ale caror produse „au trecere” la vizitatorii nostri: TaraFashion si Catalin Botezatu Magazin online.

2Parale: Ce calitati trebuie sa aiba un afiliat pentru a obtine venituri bune din marketingul afiliat?

A.S.: Cred ca foarte important este sa iti cunosti publicul, sa stii ce vor sa cumpere utilizatorii tai. Dar daca nu ai date concrete referitoare la utilizatori, poti sa incerci diverse produse, sa observi care au un succes mai mare. Cand le gasesti, merita sa le mentii, poate chiar in defavoarea noilor furnizori intrati in retea.

2Parale: Ce va nemultumeste legat de activitatea furnizorilor?

A.S.: Sunt furnizori foarte cooperanti si sunt furnizori care nu au raspuns la niciun e-mail transmis de noi. Nu are sens sa promovezi furnizori care nu vor sa le vinzi produsele! Pentru o conversie trebuie „sa muncesti” foarte mult, sa convingi potentialii cumparatori sa devina cumparatori. Iar lucrul acesta nu este usor, in special in aceasta perioada de criza. Spre deosebire de retelele de afiliere din strainatate, in reteaua 2Parale nu se bonifica in nici un fel comenzile respinse.

Spor la conversii!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>