Dupa intalnirile lunare de la Bucharest Hubb, workshop-urile din tara si ecomTIM – prima conferinta regionala de e-commerce – am extins seria  evenimentelor destinate sustinerii mediului online si educarii cu un workshop de marketing online adresat studentilor. Si ca o prima concluzie putem spune ca viitorul suna bine. Atat de bine incat 2-3 dintre ei vor veni in internship la 2Parale :).

Cu sprijinul agentiei Bortun·Olteanu si Centrului de Resurse pentru Organizatii Studentesti (CROS), weekend-ul trecut ne-a facut mare placere sa cunoastem o serie de studenti de la Cibernetica, Marketing, Comert, SNSPA-Comunicare si Relatii Publice, Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Studii Europene si Inginerie. Toti veniti cu scopul a invata mai multe despre marketingul online.

Dupa modelul “Scoateti o foaie de hartie”, am inceput workshop-ul cu o proba practica: participantii au primit misiunea de a crea o campanie de promovare pentru un produs. Ca doar cea buna lectie e cea practica. Grupati pe echipe, studentii au primit brief-ul, cateva indicatii pretioase si produsul de promovat: unii ceasuri, altii un detergent sau un brand de asigurari de viata.

Partea cea mai interesanta pentru gazdele Dorin Boerescu si Cristian Ignat a fost momentul prezentarii planului de catre fiecare echipa.  S-au descurcat foarte frumos, va spunem noi.

Dupa un asa test, a venit si recompensa: Costin Cocioaba, Bogdan Theodor Olteanu si Costin Radu, invitatii nostri speciali pentru aceast eveniment, le-au impartasit din experienta lor. Costin Cocioaba i-a cucerit cu determinarea si experienta lui in online, Bogdan Theodor Olteanu cu talentul si cunostintele lui in comunicare, iar Costin Radu cu multa creativitate si sugestii utile despre strategiile in advertising.

Am plusat cu Dorin Boerescu si Cristian Ignat, care le-au pregatit studii de caz cu informatii concrete. Cu tot acest nou bagaj de informatii, echipele au putut sa isi ajusteze campaniile si sa le prezinte intr-o forma finala.

A fost clar un exercitiu binevenit si productiv pentru noi. Speram ca a fost util si pentru participanti, le multumim pentru interes si speram sa auzim numai de bine de ei. Dupa cum spuneam, pe unii dintre ei ii veti cunoaste si voi, intrucat ii asteptam in internship. Revenim curand cu detalii.

Pana atunci, ii puteti cunoaste pe Facebook, merita ;).

  1. Cristache Andreea says:

    A fost util, fun, diferit. Spre exemplu, exercițiul propus de Costin Radu. Mulțumesc pentru o zi de sâmbătă productivă și foarte motivantă 🙂

  2. @Cristache Andreea
    Multumim pentru participare si pentru aprecieri. Ne bucuram ca ti-a placut, asta ne si doream 🙂 Sunt multi oameni in industria online de la care se pot invata multe, te mai asteptam.

  3. @Cristache Andreea
    Multumim pentru participare si pentru aprecieri. Ne bucuram ca ti-a placut, asta ne si doream 🙂 Sunt multi oameni in industria online de la care se pot invata multe, te mai asteptam.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>