dragoi

Din 22 de ani de viata, sapte i-a dedicat internetului. Acum doi ani a descoperit afilierea impreuna cu 2Parale, aproape cu stangul daca e sa judecam dupa castigurile initiale.

A invatat insa ca marketingul afiliat “e mai mult decat a arunca doua bannere pe site”. Asa ca acum cateva luni s-a pus pe treaba, a venit la intalnirile 2Parale, s-a documentat si acum castigurile sale din afiliere sunt in crestere. Cum a reusit va spune chiar afiliatul Ciprian Dragoi.

2Parale: Cum si cand ai inceput sa faci marketing afiliat? Care au fost primii pasi?

Ciprian Dragoi: Prima intalnire cu 2Parale a fost acum doi ani. Aveam un site cu felicitari de Craciun foarte vizitat in perioada sarbatorilor si, dupa ce din anii precedenti stiam cati bani se pot scoate din AdSense, am zis sa incerc ceva nou. Stiam despre afiliere doar ca e o alta modalitate de a face bani pe internet, nu cunosteam detaliile.

Am intrat in cont, am aplicat la campaniile catorva site-uri de cadouri (asta mi s-a parut ca ar cumpara oamenii de Craciun) si chiar am reusit sa fac comisioane de aprox. 80 RON :). Foarte putin avand in vedere ca in luna decembrie au intrat pe site 180.000 persoane, iar AdSense-ul a adus o suma de cel putin 20 de ori mai mare. Am invatat atunci ca afilierea e ceva mai mult decat a arunca doua bannere pe site.

2Parale: Ce modalitati de promovare prin afiliere folosesti acum?

Ciprian Dragoi: Avand in vedere ca afilierea e o modalitate secundara de castig, am ales sa pun pe altcineva sa aduca utilizatorii pe site, si anume pe Google :). Mi se pare combinatia cea mai buna de timp investit – castiguri pentru o persoana fara prea multe cunostinte de marketing si cu know-how dobandit de pe forumuri/Google.

2Parale: Cat timp aloci zilnic, in medie, marketingului afiliat? Sau pe saptamana.

Ciprian Dragoi: Fiind web developer, am avut grija sa-mi fie totul cat mai usor si sa las calculatorul sa faca treaba cea mai grea, asadar timpul pe care-l dedic e de 3-4 ore/saptamana. Timp care se duce pe verificarea calculatorului daca-si face treaba bine, mesaje de la advertiseri si promotii.

2Parale: Cat castigi lunar din acest tip de promovare?

Ciprian Dragoi: Castig pe ultimele trei luni de cand am inceput sa iau in calcul mai serios afilierea: 2500 RON.

CIPRIAN DRAGOI

– 22 de ani,
– a inceput ca freelancer, iar de aproape patru ani e angajat full-time,
– se bazeaza pe cunostintele de programare PHP,
dar are idee cam despre orice ar putea avea legatura cu un site.

Site-uri:
la-reducere.com
laptopcolorat.com

2Parale: Ce categorii de advertiseri din 2Parale promovezi?

Ciprian Dragoi: Prin natura metodei de promovare pe care am ales-o toate sunt la fel de importante pentru mine.

2Parale: Cat de importante sunt cercetarea, planificarea si stabilirea unei strategii ca afiliat?

Ciprian Dragoi: Avand in vedere ca poti trece prin toti acest pasi in maxim 2 ore, superficial ce-i drept, dar cat sa-ti faci o idee, consider ca merita timpul investit si ma scapa de o multime alte probleme peste care as putea da in timp. Sunt adeptul „Plan – Due – Check – Act”.

2Parale: Ce calitati trebuie sa aiba un afiliat pentru a castiga prin marketing afiliat?

Ciprian Dragoi: Sa aiba un minim simt antreprenorial si sa fie o persoana inteligenta.

2Parale: La ce capitole ar trebui sa munceasca mai mult advertiserii din 2Parale?

Ciprian Dragoi: Cea mai neplacuta situatie in marketingul afiliat e sa inregistrezi comisioane, dar ele sa nu fie incasate. Ca afiliat, daca s-a razgandit clientul poti intelege, dar daca produsul nu e in stocul magazinului sau din diferite motive nu-l poate livra, respectiv tu nu-ti iei banii, e frustrant, te simti inselat.

Multumim pentru disponibilitate si mult spor la conversii!

  1. Felicitari, si mie mi-ar place sa reusesc sa castig din afiliere ceva bani in plus… mai ales ca sunt student si am putin timp liber, am pana acum vreo 80 ron in cont, dar vreau sa ma pun serios pe treaba. Acum ma documentez cum ar trebui sa arate un site de review produse, care sa ajute cu adevarat si vizitatorii, dar si rata de conversii sa fie cat de cat mare.

  2. Felicitari, si mie mi-ar place sa reusesc sa castig din afiliere ceva bani in plus… mai ales ca sunt student si am putin timp liber, am pana acum vreo 80 ron in cont, dar vreau sa ma pun serios pe treaba. Acum ma documentez cum ar trebui sa arate un site de review produse, care sa ajute cu adevarat si vizitatorii, dar si rata de conversii sa fie cat de cat mare.

  3. super articolul .
    dar daca te uiti la site-urile
    – lareducere.com
    – laptopcolorat.com
    vezi ca unul este virusat si unul este gol.

    Cred ca acum face 3000 ron / luna 🙂

  4. super articolul .
    dar daca te uiti la site-urile
    – lareducere.com
    – laptopcolorat.com
    vezi ca unul este virusat si unul este gol.

    Cred ca acum face 3000 ron / luna 🙂

  5. Mai devreme citeam despre afiliatul Nicu Olah si toate lumea il balacarea prin comentarii, insa aici este vorba de un afiliat demn de toata lauda…

    Cred ca la calitatile unui afiliat puteai trece si ceva despre „mestereala web” 🙂 Este clar ca te ajuta cunostintele de programare !

    Felicitari !

  6. Mai devreme citeam despre afiliatul Nicu Olah si toate lumea il balacarea prin comentarii, insa aici este vorba de un afiliat demn de toata lauda…

    Cred ca la calitatile unui afiliat puteai trece si ceva despre „mestereala web” 🙂 Este clar ca te ajuta cunostintele de programare !

    Felicitari !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>