growing-businessPromovarea in reteaua de display Google este modalitatea prin care ramai conectat cu vizitatorii site-ului tau – cu ajutorul campaniilor de Remarketing, sau prin care iti poti creste business-ul, prin afisari catre utilizatorii care nu te cunosc si care nu te cauta in mod activ in reteaua de cautare. In continuare, voi puncta 5 lucruri pe care le consider necesare atunci cand planificam o campanie cu targetare pe reteaua de display (exceptand campaniile de Remarketing).

1. Creeaza un profil al clientului site-ului tau! Din punctul meu de vedere, este cel mai important pas atunci cand gandim o strategie pe Display. Intrebari precum:

  • care este categoria de varsta a clientului meu?
  • care este procentul femei / barbati?
  • sunt oameni cu venituri mici / medii / mari?
  • in ce domeniu activeaza ei? samd

Sunt intrebari care ne vor ajuta sa alegem metoda de targetare potrivita, al caror raspuns il putem obtine fie din Analytics, fie dintr-o discutie cu clientul. Astfel, ajungem la punctul 2.

2. Alege metoda de targetare potrivita! Eventual, combina mai multe targetari, testeaza, mergi cat mai nisat in campaniile pe care le creezi. Nu uita de ierarhia unei targetari mai generale —> targetari mai specifice. Alege-ti ca best friend campania de Placements si aloca un buget mai redus, de test, pentru campania de Topics. Nu uita si de cuvintele cheie, vei avea mai mult succes daca potentialul tau client iti vede bannerul, atunci cand este deschis sa il vada (este pe o pagina in care se discuta despre produsele / serviciile tale).

Tip: Realizeaza o campanie separata in care sa poti testa targetarea celor din categoria „In-market audiences (ROI)”. Acolo ar trebui sa se regaseasca persoanele din online cu cea mai mare probabilitate de a converti.

3. Utilizeaza cu incredere Frequency capping – in functie de obiectivele stabilite, seteaza o frecventa mai mare sau mai mica. Mai mare atunci cand vrei ca publicut targetat sa te tina minte si mai mic atunci cand vrei sa ajungi cu mesajul tau la un public cat mai numeros.

4. Poti optimiza o campanie inainte ca aceasta sa ruleze, prin excluderea, din start, a anumitor categorii de site. Aici recomand excluderea:

  • GMob mobile app non-interstital – neaparat daca site-ul tau nu e mobile-friendly, recomandat in general. Daca vrei sa afisezi si in Mobile Apps, atunci mai bine realizeaza o campanie separata.
  • Mature audiences (DL-MA) – cuvintele sunt de prisos 🙂
  • In-Game – este destul de greu sa atragi atentia cuiva care se joaca. In plus, exista o probabilitate destul de mare ca in spatele monitorului sa fie un copil.

5. Bannere. Daca ai posibilitatea, realizeaza mai multe seturi, cu mesaje diferite, in functie de audienta pe care o vizezi. Nu uita sa incluzi in design-ul lor si logo-ul companiei si ai grija ca butonul de call-to-action sa fie bine evidentiat in design-ul general.

In incheiere, oricat de mic este business-ul tau, ia in calcul si acordarea unui buget pentru campaniile de display, daca vrei sa il cresti. Da, aduc putine conversii si mai scumpe, insa iti vor aduce atat clienti noi, cat si awareness.

Voi ce procent acordati lunar acestor campanii? (exceptand Remarketing-ul)

  1. „exista o probabilitate destul de mare ca in spatele monitorului sa fie un copil – ce să facă copilul acolo? poate în fața monitorului se află un copil 🙂 iată cum ne gândim la cei pe care îi targetam…ajungem sa credem că ei sunt în spatele monitorului nostru:-)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>