2Parale si 2Performant te invita sa participi la primul Hackathon dedicat crearii de aplicatii de advertising bazat pe performanta.

Hackathon-ul se desfasoara intre 11 si 22 mai 2010 si are ca scop generarea de aplicatii care sa creasca performanta campaniilor de publicitate. Aplicatiile pot genera pentru autorii lor venituri direct proportionale cu performanta din toate retelele (la nivel global) care vor folosi 2Performant.

O aplicatie este un mini-site care ruleaza intr-un iframe si foloseste API-ul retelelor. Ca developer, nu trebuie sa inveti nimic complicat, doar sa iti folosesti cunostintele de HTML/CSS si un limbaj de programare gen PHP sau Ruby.

Punem la bataie 3 premii pentru cele mai cool aplicatii – un iPad de 32Gb, un media player Asus HDP-R1 si un hard disk portabil Western Digital de 320Gb.

Castigurile „adevarate” vor veni insa din veniturile generate pe termen lung din aplicatiile construite de tine, care vor putea fi implementate imediat in 2Parale, iar ulterior in toate retelele bazate pe tehnologia 2Performant.

Cum puteti sa incepeti?

Vizitati aceasta pagina (http://help.2performant.com/Developers-Area) si downloadati aplicatia exemplu (PHP sau Ruby Skeleton). Instalati-o local, studiati cum functioneaza, dupa care o puteti extinde sa faca ce doriti voi. In final, aplicatiile trebuie puse pe http://apps.2performant.com.

Va invitam sa va inscrieti in listele de discutii (in Romana, in Engleza) pentru a va putea ajuta, pentru a imbunatati documentatia si a comunica pe toata durata Hackathon-ului.

Aici puteti vedea lista de sugestii de Apps. Daca va place ceva de acolo, va rugam sa insemnati ca lucrati la ea, astfel incat sa nu porneasca toata lumea de la aceeasi idee.

Ce sa va asteptati?

Marketplace-ul si API-ul sunt in beta. Hackathon-ul este organizat, printre altele, pentru a descoperi probleme si a imbunatati experienta dezvoltatorului si utilizatorilor.

Imbunatatiri in API se pot face pe parcusul concursului, trebuie doar sa ne cautati.  Aplicatiile  se vor dezvolta/testa pe un  Sandbox dedicat, iar intr-un viitor apropiat ele vor fi activate si pe 2Parale.

Organizare

Hackathon-ul se desfasoara pe perioada  11 – 22 mai, in urmatoarele etape:

11 mai – 21 mai –> Free Coding, comunicare pe lista de discutii.
22 mai –> (Sambata) Last Coding Day, ne intalnim la Bucharest Hub sa finalizam ideile. Pizza & Soda are on us.
22 mai –> (Sambata la 6 p.m.)  Prezentarea/jurizarea ideilor/aplicatiilor si premierea lor.

Detalii

Aplicatiile sunt mini- siteuri web care functioneaza pe baza API-ului 2Parale.

Ele pot sa fie:

 • widget-uri – mini apps care sunt facute pentru a fi puse in sidebars.
  • ex. afiliatii aleg ce produse sa apara intr-o mini aplicatie in sidebarul siteuri-lor lor, impreuna cu imagine/pret/descriere.
 • module – apps mai complexe care extind functionalitatea unui site si pot fi folosite ca o sectiune dedicata.
  • ex. o aplicatie gen Polyvore unde afiliatii pot sa faca outfituri pe care sa le promoveze pe site-ul lor
  • ex. un price comparison ca sectiune noua pe bloguri de IT
 • utilities – apps care extind functionalitatea 2Parale.
  • ex. app care detecteaza cand un afiliat face brand poaching pe Adwords si alerteaza furnizorul.

Avand la dispozitie toate informatiile despre produse, link-uri text, reclame text si bannere prin API, acestea pot fi afisate intr-un mod infinit de feluri pentru a creste conversia.

Daca un afiliat alege sa foloseasca un widget sau un modul este de acord sa imparta comisioanele care deriva din acea aplicatie (daca cineva a dat click intr-un widget/modul) cu dezvoltatorul. Procentele cerute pentru fiecare aplicatie sunt alese de dezvoltator.

Utilities au un sistem de plata lunar, in care furnizorul sau afiliatul plateste in fiecare luna o suma pentru folosirea lor.

Close