Incet incet aducem la o concluzie munca de o vara pe care am depus-o pentru 2Parale. Am pornit de la zero cu scopul de a face online-ul romanesc un pic mai bun, prin incurajarea inceperii unei noi generatii de antreprenori.

Mai mult despre asta umpic mai incolo. Fiind primul post voi povesti cum am ajuns sa aleg 2Parale ca proiectul in care vreau sa ma implic si in care cred cel mai mult.

Acum doi ani lucram la un serviciu de ecommerce numit MyPadz. Era un proiect foarte optimist, despre care puteti afla mai multe aici. La un moment dat am realizat ca nu am cum sa concurez cu nume medii/mari si bine stabilite, si ca trebuie sa caut metode alternative prin care sa fac proiectul profitabil.

Atunci am gasit Commission Junction, cea mai mare retea de afiliati din State. M-am inscris cu MyPadz si am fost acceptat la trei magazine: Newegg.com, Buy.com si AppleStore USA&Canada.

Scopul meu era sa integrez MP cu CJ, sa automatizez cat de mult puteam si sa trebuiasca sa ma ocup doar de alegerea keywordurilor AdWords.

Ce am gasit in schimb a fost un haos complet. Nu puteam sa export uneltele, sa le categorizez, sa vad care merg cel mai bine. Cand i-am contactat sa ii intreb daca exista vreo modalitate prin care pot sa extrag automat uneltele de acolo mi-au raspuns ca ma costa 400 de euro si imi vor da acces pe un ftp.

In final am renuntat la ei. Am ramas cu gustul unei idei bune care traieste intr-o implementare facuta acum opt ani.

Cateva luni mai incolo, am avut ocazia aparte sa merg la Cheia cu nume precum Vladimir Oane, Lavinius Marcu, Dragos Manac si Daniel Tiganila.

Era chiar inainte de pranz si discutam despre CaptainGo, planuri de promovare, bannere si ce fac oamenii inafara. Asa a reaparut ideea unei retele de afiliere dedicate pentru Romania.

Serviciile straine care sunt similare cu CaptainGo folosesc retelele de afiliere locale. Este varianta preferata pentru integrare si promovarea unor produse/servicii complementare.

Dupa experienta avuta cu Commission Junction am inteles care ar fi ocazia pentru CaptainGo precum si servicii ca Unseen Romania si Hoteluri.org.

Stiam cum trebuie sa fie, ce sa evite, si care va fi scopul lui intr-o lume care nu mai reactioneaza la bannere puse alandala.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>