Predominant, in marketingul afiliat se vorbeste despre targetare, segmentare si relevanta. Aceste directii duc catre nevoia de nisare, de continut specific.

Totusi, blogurile generale pot performa in marketingul afiliat chiar daca ele nu indeplinesc conditiile anterior amintite, doar ca indicatorii necesari conversiilor se identifica putin altfel.

Azi vorbeam cu un amic ce are un blog bine fixat intr-un anumit domeniu (general) de continut, ceea ce atrage de la sine diferite tipuri de vizitatori. Nu e o nisa, continutul trateaza subiecte destul de generale chiar daca specificul sau profilul blogului e o nisa.

Nu intentionez sa dau nume pentru ca nu e relevant si nici nu vreau sa fiu acuzat de reclama. Ma folosesc, recunosc, de discutie pentru a crea un articol ce poate ajuta si pe altii.

Revenind, cred ca pentru a putea genera conversii in principal trebuie sa iti cunosti vizitatorii. Nu sa ii cunosti in mod personal, chiar daca pentru bloguri lucrul asta poate fi realizat, ci sa stii cat mai multe informatii despre ei.

Ce date ai putea afla despre vizitatori si cum?
Datele demografice sint importante pentru a putea sti ce tip de vizitatori ai, asta pentru ca tipul de continut pe care il generezi nu iti triaza vizitatorii. Datele demografice pot da indicii privind produsele si serviciile ce pot fi promovate pe un astfel de blog.

Ce varsta au vizitatorii tai?
In general, in functie de ce scrii atragi vizitatorii. Subiectele triaza audienta, dar si cel care le scrie. Notorietatea celui care scrie si modul cum scrie sau tipul de subiecte abordate pot tria ca varsta si interese vizitatorii.

Cum poti afla ce varsta au vizitatorii tai?
Simplu: blogurile au tot felul de optiuni prin care se pot posta in chestionare simple ce pot pune vizitatorii sa isi exprime opriunile/parerile privind diferite subiecte. Unul din ele poate fi varsta vizitatorilor.

Femei sau barbati? Ce te viziteaza cel mai mult?
Blogurile scrise de fete atrag predominant fete (nu e o regula), dar ar fi interesant sa stii si cam cati baieti sint interesati de site-ul tau. Si invers, in cazul celor scrise de baieti.

Evident, rezultatele n-ar fi precise dar in mare iti pot da idei despre ce si cam cum ar trebui sa promovezi afiliat.

O alta intrebare ar putea fi despre castigurile pe care vizitatorii tai (in general fideli) le au.
Da, asta poate fi o intrebare care ar putea sa te ajute. Daca ai reusi sa structurezi niste criterii privind salariile sau banii pe care un vizitator ii face, ti-ai putea da seama de potentialul financiar.

De unde sint vizitatorii?
Si mai simplu, conturile ce analizeaza traficul au specificatii privind localitatile in care traiesc vizitatorii interesati de blogul tau.

Ar mai putea sa te intereseze educatia lor, e un criteriu de triere destul de important si ar trebui sa il ai in calcul. Uneori o sa preferi pentru promovare vizitatorii cu anumite studii..

Toate datele astea necesita timp pentru a le aduna si trafic pentru a fi relevante (cat de cat). Dar in momentul in care ai aflat cat de cat cine iti sint vizitatorii, mai mult ca sigur ca o sa stii cum sa le afisezi reclamele si in mod special, ce produse sa promovezi.

Daca ti-ai pus deja intrebarile astea si ai si gasit singur raspunsurile, sint sigur ca deja ai inceput sa castigi bani buni cu 2Parale. 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>