Monetizarea unui site inseamna procesul prin care putem castiga bani din traficul/vizitatorii de pe site-ul nostru. In acest articol ma voi referi doar la Google Adsense si Marketingul Afiliat.

Cum aleg intre Adsense si Afiliere? Cate reclame sa pun pe site-ul meu? Cum aleg bannerele? Care furnizor sa-l promovez mai mult?

Sunt intrebari la care raspunsul se bazeaza mult pe intuitie si pe parerea proprie si personala. Pentru a avea un raspuns la aceste intrebari este necesar sa testam cat mai mult pana ajungem cel mai bun echilibru intre continut si reclame.

Cum aleg intre Adsense si Afiliere?

Continutul este cea mai importanta parte a site-ului nostru. Este motivul pentru care avem vizitatori pe site, este motivul pentru care Google alege site-ul nostru sa fie in primele rezultate. Insa orice site trebuie sa produca bani, de aceea trebuie sa alegem o metoda de monetizare cat mai profitabila pentru noi si cat mai acceptata de publicul nostru.

Google Adsense este o metoda de monetizare prin care proprietarul unui site castiga o suma de bani de fiecare data cand un vizitator da click pe o reclama de acest gen, indiferent daca el cumpara sau nu produsul promovat. Castigul poate fi de la 2-3 centi pana la 1-2-5 dolari in functie de mai multi factori (nisa, competitie, bugetul advertiserilor, etc.). Aceasta metoda de monetizare este in general practicata de site-uri care au un numar foarte mare de vizitatori, iar reclamele de pe site sunt relevante cu continutul.

Pe cealalta parte afilierea este o metoda de monetizare prin care detinatorul unui site castiga un procent din vanzarile care au fost generate prin site-ul sau. Castigul poate fi de la 5-10 dolari pana la 20-30 dolari pe vanzare in functie de procentul oferit de furnizorul promovat.

Avantajele sunt de ambele parti: in timp ce folosind Google Adsense se pot castiga sume mici fara mult efort indiferent daca generam sau nu vanzari, folosind programe de afiliere avem un control total asupra reclamelor de pe site-ul nostru, iar castigul este considerabil mai mare – dar necesita mai mult efort (analiza, testare, schimbari, review-uri, etc.).

Cate reclame sa pun pe site-ul meu?

Daca la inceput majoritatea site-urilor pornesc cu un numar mic de reclame si mult continut – ceea ce este ideal pentru vizitatori, se ajunge adesea la a sufoca vizitatorii cu reclame. Aceasta „strategie” duce de fapt la pierderea vizitatorilor fideli si scaderea in trafic de-a lungul timpului.

Numarul de reclame este putin important din punctul meu de vedere. Putem promova un singur furnizor din 2Parale pe site-ul nostru care sa ne genereze profit cat alte 10 reclame. Conteaza foarte mult sa ne cunoastem vizitatorii si sa oferim acestora reclame care au legatura cu continutul pe care ei il citesc.

Cum aleg bannerele?

Selectarea bannerelor pe care sa le afisam pe site-ul nostru este importanta. Acestea trebuie sa faca parte cumva din layout-ul folosit si sa nu distraga foarte tare atentia vizitatorilor.

Un banner intrerupe activitatea un vizitator pe site-ul nostru. Este o reclama fortata pe care el de obicei nu vrea sa o vada. De aceea bannerul ar trebui sa vina cu ceva nou, ceva inedit care sa-i atraga atentia. Incepand de la produse care sa starneasca curiozitati pana la oferte si discount-uri.

Care furnizor sa-l promovez mai mult?

In momentul de fata 2Parale are 62 de campanii active, fiecare campanie avand uneltele ei de promovare. Spatiul site-ului nostru fiind limitat, sugerez cateva criterii pe care sa le ai in considerare atunci cand alegi sa promovezi un furnizor:

cunoaste-ti publicul si afiseaza-i produse in functie de sex, varsta, hobbyuri, activitati in timpul liber, etc.

– analizeaza cererea pe piata si nevoia de a cumpara sau promoveaza produse inedite, care sa starneasca curiozitati

– promoveaza produse in functie de sezon si produsele la oferta

– analizeaza pagina furnizorului si trimite vizitatorii catre pagina destinatie corecta

– analizeaza competitia furnizorului si promoveaza produsele care sunt mai ieftine decat pe site-urile competitiei

– testeaza furnizorii periodic pentru a ajunge la o performanta cat mai buna

  1. Eu folosesc de cateva zile cpcGalaxy.com si am ramas impresionat de rezultate. Primesc intre 0.5 si 1.5 usd pe fiecare click inregistrat, reclamele sunt destul de atractive, si fac aproximativ 20 usd zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

  2. Eu folosesc de cateva zile cpcGalaxy.com si am ramas impresionat de rezultate. Primesc intre 0.5 si 1.5 usd pe fiecare click inregistrat, reclamele sunt destul de atractive, si fac aproximativ 20 usd zilnic cu un site micut, cu reviews din domeniul auto. Recomand!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>