Spre deosebire de alte metode de promovare&vanzari, marketingul afiliat recompenseaza performanta complet.

  1. Afiliatul este recompensat pentru fiecare vanzare sau orice alta actiune de marketing masurabila realizata de utilizatorul directionat de el pe site-ul advertiserului.
  2. Efortul si implicarea lui sunt apreciate corespunzator, pentru ca are posibilitatea de a castiga nu doar la prima vanzare/actiune, ci si din perioada de recurenta. Adica din intervalul de timp in care toate actiunile realizate de utilizatorul directionat de el sunt comisionate. Afiliatul a determinat un utilizator sa cumpere un produs, a adus magazinului un nou client si este recompensat si stimulat pentru asta.

Vorbim practic de posibilitatea de a castiga nu doar din prima vanzare generata, ci si din cele ulterioare. Un avantaj oferit doar de marketingul afiliat.

Din punctul meu de vedere, perioada de recurenta este mai importanta decat comisionul. Cu cat comisionul este mai mare, cu atat e posibil ca produsele pe care le vinde advertiserul sa fie mai scumpe decat cele ale concurentei. In schimb, perioada de recurenta nu afecteaza deloc decizia de cumparare a unui produs.

In Romania, durata de decizie in vederea achizitionarii online a unui produs este inca mare comparativ cu alte tari. Utilizatorii de internet care doresc sa cumpere ceva se intereseaza si pe alte site-uri, compara, cauta oferte si abia cand sunt foarte siguri plaseaza o comanda. De multe ori, ei plaseaza o comanda de test, adica cumpara un singur produs de valoare mica, doar pentru a vedea calitatea produselor/serviciilor oferite. In cazul in care sunt multumiti, nu numai ca revin cu o comanda mai mare ca valoare, dar si recomanda site-ul mai departe.

Pentru a atrage afiliati care sa ii promoveze produsele si sa ii aduca vanzari, un advertiser trebuie sa vina cu o oferta mai buna decat a competitiei. Decat sa ofere un comision mai mare, iar preturile produselor sa fie pe masura, recomand sa se concentreze asupra perioadei de recurenta, asupra calitatii bannerelor, feed-urilor de produse, bonusarii afiliatilor performanti si comunicarii mai bune cu acestia.

Un advertiser nu pierde nimic atunci cand alege o perioada de recurenta mai mare. Un afiliat care aduce multe vanzari recurente, nu numai ca trebuie sa castige comisioane in urma acestor tranzactii, dar ar trebui sa fie si premiat. Desi vanzarile recurente vin de obicei in functie de calitatea serviciilor oferite de advertiser este important cine a adus acel client pe site. Cu cat castiga mai multi bani dintr-o campanie, cu atat un afiliat ar trebui sa fie mai motivat si ar trebui sa se implice mai mult in acea campanie.

Pentru voi cat de mult conteaza perioada de recurenta in alegerea unui advertiser?

  1. Consider ca foarte real si foarte important ce ai scris despre perioada de recurenta si premierea afiliatilor de top. Daca si din partea cat mai multor advertiseri se intelege acest rationament, primii care vor castiga sunt chiar advertiserii. In marketingul afiliat, cand castiga un advertiser, castiga toate partile. In acelasi timp, cu cat se ofera o mai mare motivatie pentru afiliati, cu atat mai sigur ca vor creste vanzarile. Daca perioada de recurenta cat mai mare si premierea afiliatilor de top vor fi luate in considerare de majoritatea advertiserilor estimez ca marketingul afiliat in Romania va exploda in perioada urmatoare.

  2. Cristian Ignat says:

    Incercam sa convingem advertiserii cat de important este comisionul si perioada de recurenta pentru afiliati. Legat de concursuri, apar din ce in ce mai multe in ultima vreme 🙂

  3. Mai ne gandim la recurenta atunci cand adversiterul „forteaza” comanda la telefon?
    Ok … promovezi simplitatea si rapiditatea comenzii prin telefon (ca adversiter), dar, in acelasi timp ofera si acele „cupoane” de reducere pentru comanda online; pentru cateva procente va fi aleasa neindoielnic comanda online.

    Altfel, tot ceea ce spuneti aici si in alte astfel de postari, raman doar chestii frumoase si inteligente ….

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>