Dupa numarul de vanzari pe zile ale saptamanii, va oferim o statistica privind numarul de vanzari pe ore prin 2Parale.

E important de stiu sau macar de banuit care e comportamentul vizitatorilor intr-un magazin online, ca e vorba de ore sau de zile cu varf maxim de vanzare, vizitatorii ne transmit prin obisnuintele lor ce trebuie facut pentru a vinde mai mult.

In functie de perioadele de timp, de vreme, de obisnuinte, de interes …orele de cumparare se modifica. Sint doua varfuri de cumparare pe ore, e vorba de doua varfuri cu intensitate maxima in vanzari. Mai exact, intervalul orar 11-13, respectiv  18-20, perioade in care romanii cumpara cel mai mult online de pe site-urile din reteaua 2Parale.

Avem mai jos patru instantanee cu numarul de vanzari pe ore prin 2Parale, grupate pe perioade de timp diferite.

Imaginea de mai sus reprezinta vanzarile pe ore pe primele opt luni ale anului 2010. 12:00 si 19:00 sint orele de varf in general pentru cumparatorii romani, cel putin din aceste statistici. Puteti intui cam ce se petrece in aceste perioade de timp, unii sint in pauza de masa, altii in plin program sau dupa program.

Pentru primele trei luni din an, cumparatorii romani au preferat orele 12:00 si 19:00 pentru cumparaturi. De fapt, in medie cam astea ar fi orele de varf. Interesante sint restul orelor de cumparare, de fapt ele difera de cele mai multe ori.

Pentru lunile aprilie si mai, comportamentul e schimbat. Am ales aceasta perioada pentru ca de obicei vremea e mai buna si oamenii incep sa stea ceva mai putin online. Orele 11:00 si 18:00 incep sa devina relevante pentru cumparaturile online. Comparativ cu restul perioadei, ora 18:00 devine varf maxim pentru cumparaturi, ora 11:00 nu trece peste media obisnuita.

Ultima imagine contine vanzarile pe ore pe ultimile luni de vara din an. Actualizarea e chiar pana saptamana trecuta. Revine ora 11:00 in obisnuintele de cumparare, 12:00 si 19:00 raman baza in cumpararile online.

Bonus: evolutia vanzarilor pe ore pentru luna iulie. Dupa cum se observa, comportamentul e total diferit, ora cu cele mai multe vanzari e 11:00. Mai mult ca sigur un comportament normal pentru perioadele de vacanta.

Oare cum arata o statistica pe o categorie de advertiseri? Sa spunem, fashion? 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>