Turism&bilete de avion si Fashion&accesorii sunt cele mai promovate categorii de advertiseri de pe piata de marketing afiliat din UK. Vreti sa stiti si cea mai importanta metoda de a face bani prin afiliere? Content is the King, probabil ca va suna familiar ;).

Suntem departe de piata de comert online din UK cu ai sai 37 de milioane de cumparatori online si cei peste 80 de miliarde de euro estimati pentru a fi cheltuiti in acest sector in acest an. Este foarte util insa sa le urmarim evolutia pentru a profita de oportunitati si pentru a invata din experienta lor.

In UK vorbim de o industrie de marketing afiliat care se maturizeaza si creste de la an la an, dupa cum arata toate coordonatele. Un studiu recent realizat de Econsultancy in parteneriat cu Affiliates4u arata ca aproape jumatate dintre afiliatii respondenti genereaza lunar vanzari de 5.000 de lire sterline. In total inseamna vanzari de 60.000 de lire sterline, cam cat cifra de afaceri pe un intreg an a unor magazine online din .ro.

Partea buna este ca evolutia acestor vanzari se reflecta in castigurile afiliatilor. In jur de 57% dintre afiliatii sustin ca veniturile din afiliere le-au crescut in ultimul an, pentru aproape o cincime dintre ei aceste castiguri chiar dublandu-se. Graficul de mai jos e mai relevant si ne arata clar cum le-au crescut veniturile din afiliere.

Cu ce procente au crescut veniturile din afiliere?

Ce metode de afiliere genereaza bani

Foarte interesante si de analizat de catre noi toti sunt raspunsurile legate de metodele de afiliere care genereaza cei mai multi bani. Oricat de cliseistic suna, miza cade pe continut, el este inca regele finantelor afiliatilor. Ba chiar un rege absolut, recunoscut de 58% dintre afiliati.

Forumurile&blogurile, metodele de pay-per-click, voucherele si reducerile, precum si e-mail marketingul si comparatoarele de preturi sunt indicate si ele ca fiind generatoare de bani. Sunteti curiosi si de succesul social media? Noi am fost, e pe pozitia 7 cu 18 procente. Pe val, cu o crestere importanta, sunt proiectele cu vouchere si reduceri colective.

Dupa cum spuneam, vorbim de o piata matura, fapt reflectat si de cresterea numarului de afiliati full-time, care si-au facut din afiliere o cariera si principala sursa de venit. In jur de 46% dintre ei s-au declarat afiliati full-time, spre deosebire de cei 34% sondati in 2009. De cealalta parte a scazut pana la 36% numarul de afiliati part-time. Un semn de crestere a profesionalismului in afiliere zic autorii studiului.

De ce renunta afiliatii la o campanie

Foarte utila este parerea afiliatilor despre advertiseri si campaniile lor. Cei mai multi afiliati admit ca s-a imbunatatit comunicarea cu advertiserii fata de ultimii ani si sunt optimisti in legatura cu viitorul industriei, insa nu au rezerve in a inceta sa promoveze o campanie in favoarea alteia. De ce? Principalele motive pentru care renunta la o campanie sunt mutarea la o alta diferita sau mai buna si schimbarea comisioanelor.

Comunicarea deficitara si termenele intarziate de plata sunt si ele motive serioase de a opri colaboarea cu un advertiser. Vorbim practic de un semnal de alarma pentru advertiserii care reduc comisioanele si perioada de recurenta, de multe ori si fara sa notifice afiliatii. Cei care vor sa se implice si sa isi pastreze afiliatii au numai de invatat din astfel de raspunsuri.

Dupa cum spuneam, nu ne putem raporta strict la aceste date, dar putem invata din experienta celor mai mari decat noi. Urmariti astfel de tendinte si analizati-le, gasiti oportunitati de a face bani. As vrea sa inchei cu o sugestie utila pentru afiliati si advertiseri, semnata de Geno Prussakov, un cunoscut consultant pe programe de afiliere in US:

„As an affiliate program management agency we see much of the same — most loyal and targeted customers come through content affiliates.”

Cum vi se par rezultatele, ce metode de promovare sunt cele mai profitabile la voi?

P.S.: Studiul Affiliate Census a fost realizat pe un esantion de peste 300 de respondenti si poate fi descarcat integral, contra cost, de aici.

  1. Sper incet incet sa pun stalpii unui imperiu de site-uri de afiliere. Si cred ca cu ajutorul oamenilor care sunt afiliati acum la 2 parale, cu sfaturile si ajutorul lor voi reusi 😀

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>