Craciunul este un moment special pentru toti. Pe langa asta, este momentul in care ne facem cadouri atat noua, cat si celor dragi. Interesul crescut pentru astfel de produse este vizibil in vanzarile tuturor magazinelor, deci poate fi o perioada in care sa crestem valoarea si numarul comisioanelor.

Daca analizam putin trendurile in cautari pe anii trecuti, folosind Google Analytics, observam ca volumul de cautari creste aproximativ in toate categoriile campaniilor 2Parale.

Consolele de jocuri sunt in fiecare an la mare cautare:

Si jucariile de copii inregistreaza o crestere vizibila in cautari:

Va invit pe forumul 2Parale pentru a vedea mai multe exemple de trenduri care au o crestere semnificativa in acea perioada.

Alege brandurile mari, cunoscute

In perioada Craciunului toti vor face cumparaturi. Important este de pe ce site-uri. Cu cat avem mai cookie-uri pe mai multe site-uri cunoscute, cu atat sansele sa castigam un comision in acea perioada sunt mai mari. Analizeaza campaniile cele mai performante din ultima perioada si pune accent pe acestea.

Uita-te pe bannerele promotionale ale advertiserilor si inlocuieste-le pe cele vechi. Ai grija ca aceste bannere sa trimita pe o pagina cat mai relevanta cu ce se afla in banner. Daca advertiserii au o pagina speciala pentru luna decembrie, profita si trimite vizitatorii acolo.

Top Landing Pages

Analizeaza paginile din site-ul tau care au cel mai mult trafic. Ce contin aceste pagini? Cum ajung vizitatorii pe aceste pagini? Editeaza aceste pagini si adauga bannere 2Parale in functie de continut si trafic.

Primul pas este sa folosesti Google Analytics si sa mergi in raportul Top Landing Pages din tabul Content:

Apoi vei vedea un raport similar cu cel de mai jos:

Pe paginile care au bounce rate mare poti folosi un banner in partea de sus a site-ului care sa iasa in evidenta. Ideal ar fi promotie pentru luna decembrie, deoarece rata de click va fi mai mare.

Pentru paginile care au bounce rate mai mic si o perioada mai mare de timp petrecuta pe site recomand adaugarea unor bannere inclusiv in partea de sus a site-ului.

Am o presimtire ca de Craciun se va depasi recordul 2Parale! Daca vrei sa fii tu cel care va incasa comisionul dublu, trebuie sa te apuci de treaba 🙂

Tu te-ai apucat sa-ti optimizezi site-urile afiliate pentru urmatoarea perioada?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>