Paula Negrea – TinaR

Unii nu dorm vara, altora le scad vanzarile… Pentru TinaR, vara a inceput in forta, cu o crestere de peste 130% a vanzarilor generate prin 2Parale. In numai o luna de challenge.

Se numara astfel printre advertiserii care au obtinut printre cele mai mari evolutii dupa implicarea in Fashion Affiliate Challenge. Unul dintre magazinele care s-a bucurat de o felie din vanzarile de aproape 700.000 de lei generate in timpul competitiei advertiserilor de fashion.

Paula Negrea, Manager de Marketing şi Comunicare la TinaR, ne spune care este reteta lor. O reteta pe care doresc sa o aplice si in Summer Affiliate Challenge.

2Parale: Cum v-ati implicat suplimentar in sustinerea Fashion Affiliate Challenge?

Paula Negrea: Am inceput reducerile masive de primavara mai repede si, in sincron, am adus pe Tinar.ro produse cool de vara la preturi bune pentru ca valoarea cosului de cumparaturi – implicit a comisioanelor – sa nu scada in timpul competitiei.

Am comunicat des noutatile de sezon prin mesaje foarte relevante pentru nevoile femeii in perioada asta: saptamanal, in 2Parale au fost disponibile bannere noi, inclusive bannere diferite de cele standard, dupa cum ne-au cerut afiliatii; am creat si feed-uri cu cele mai cautate 20 de produse din anumite categorii stilistice, ca reper. Pana si despre proiectele speciale, dar scurte – de exemplu tricourile Avon Colors gandite de TinaR si vandute cu o oja cadou la noi timp de o luna sau Happy Week-ul de la inceputul lunii trecute – au scris afiliatii si le multumim, din nou, pentru atentie si implicare!

In mai, am gandit o „competitie in competitie”: afiliatilor care au inregistrat peste 30 de vanzari pentru noi le-am oferit 20% comision, in luna aceea. Pe ceilalti, harnici suporteri, i-am premiat cu vouchere de shopping in magazinul nostru online.

Si, desigur, ne-am straduit sa aprobam rapid comisioanele.

2Parale: Care credeti ca sunt atuurile voastre in atragerea si motivarea afiliatilor?

Paula Negrea: In cele sase luni intense de viata online, pe www.tinar.ro au comandat mii de femei, dintre care o mie de peste sase ori. Unele, chiar de 17 ori, deci cam de trei ori pe luna. Asta-i simpatie si incredere, asa simtim.

Puterea brandului ar trebui sa fie, prin urmare, magnet pentru afiliati; un brand care a fost foarte asteptat online. Pe langa noutatile dese, stocurile proprii, preturile foarte bune in raport cu calitatea, livrarea rapida, comisionul de 10% cu mari sanse de crestere, bonusurile de harnicie. Si toata atentia pe care o dam comunicarii cu ei, si dincolo de competitiile oficiale 2Parale, pot fi siguri.

2Parale: Pe de alta parte, la ce capitole mai puteti face imbunatatiri?

Paula Negrea: Iau ca reper ce a scris Şerban Cristian de curand despre affiliate management. Putem face… mai mult offline! 🙂 Ne-am propus sa ajungem mai des la intalnirile 2Parale cu cele doua tabere si sa ne intalnim cu afiliatii nostri de top intr-un magazin TinaR pentru preview-ul colectiei de toamna-iarna si shopping, de exemplu.

2Parale: Din experienta de pana acum, ce ati observat ca este definitoriu pentru succesul unui program de afiliere?

Paula Negrea: Monitorizarea permanenta, sa intelegi ce nu merge, unde si din ce cauza, sa gasesti rapid solutii. Nu-i suficient sa intri puternic in 2Parale si apoi sa lancezesti, asteptandu-l pe… Godot.

TINAR.ro
10% comision
1 luna recurenta
0 comisioane respinse in luna mai
6 este pozitia din Topul campaniilor din 2Parale (ultimele 30 de zile)
500 de euro ofera in Summer Affiliate Challenge

2Parale: Ce v-ati dori de la afiliatii din 2Parale?

Paula Negrea: Sa ne urmareasca pe retelele sociale, acolo pot simti cel mai bine vibe-ul brandului, ce e de promovat zilnic, ce prinde! Neaparat sa testeze tot felul de bannere de la noi. Sa ne scrie cand au probleme sau cand vor mai mult, poate chiar exclusivitati.

O veste de care sigur nu stiu: un afiliat de top TinaR, din iarna, lucreaza pentru noi de o luna, pe campanii Facebook, deci stim sa premiem si cu joburi implicarea lor! 🙂

2Parale: Pe ce categorii de produse mizati in perioada verii, care sunt cele mai cautate?

Paula Negrea: Cel mai bine se vand acum piesele din colectiile VITAMIN si CHARM: moda de vacanta cu topuri, fuste, rochii, genti super colorate la preturi super mici, respectiv piese cu imprimeuri care-ti iau ochii, pentru petrecerile de vara asta. Dar si incaltamintea si costumele de baie merg bine, avem cateva modele de senzatie!

2Parale: Ati extins oferta Tinar.ro cu noi categorii: copii, lenjerie. Ce alte planuri de extindere online aveti pe termen scurt si mediu?

Paula Negrea: Magazinul nostru online a ajuns la circa 10.000 de vizite pe zi, ceea ce ne-a aratat un mare interes al fashionistelor si ne-a determinat sa extindem tot mai mult gama de produse, apetenta pentru ele e limpede ca exista.

Asa ca planul e sa aducem alaturi de noi si alte branduri romanesti interesante / puternice offline sau alti retaileri romani online de produse pe care TinaR nu le „acopera”, in 2012.

2Parale: Ce rezultate ati avut in prima jumatate de an dpdv al vanzarilor? Ati atins targetul de vanzari de 100.000 de euro despre care vorbeati?

Paula Negrea: Estimarea celor 100.000 de euro/luna am facut-o pentru finalul lui 2012, la un an de comert online, asa ca ne auzim in cateva luni cu cifrele! 🙂 Pana atunci, TinaR va vinde in magazinul propriu online, dar si in alte patru multibranduri online (FashionUp, Okazii, Adevarul Shop); al patrulea – intrare pregatita pentru toamna, o mare-mare surpriza!

Takeaways

• Brandul vinde, investiti in dezvoltarea brandului si atragerea unei comunitati in jurul lui.

• Recompensati afiliatii performanti de cate ori aveti ocazia, aveti la indemana o serie de posibilitati, de la comisioane preferentiale la premii in bani si vouchere.

• Implicati-va in actiunile de marketing din 2Parale care va pot aduce afiliati noi si cresteri importante ale vanzarilor.

• Actualizati permanent uneltele de promovare din 2Parale cu noile oferte si promotii, creati unele noi la sugestia afiliatilor.

• Aprobati rapid comisioanele.

• Monitorizati permanent rezultatele din 2Parale si insistati in directiile care functioneaza pentru voi.

Vorbim strict de reteta TinaR, nu inseamna ca va functiona cu aceleasi rezultate si in cazul altor advertiseri. Partea buna e ca, daca va implicati, veti gasi propria reteta pentru a va creste vanzarile semnificativ.

  1. Initial ma gandeam ca doar eu imi citesc articolele, insa ultimele miscari ale advertiserilor din 2Parale incep sa ma convinga ca mai am si alti cititori 🙂

    Nu vad nici o problema in a-si atinge targetul propus, la 10k vizite pe zi si o conversie decenta totul este ok. Daca vor reusi sa isi imbunatateasca vanzarile prin 2Parale, pentru ca este clar loc de crestere, targetul propus pentru perioada urmatoare va creste semnificativ.

    Succes in continuare!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>