Am intrat in ultimul trimestru, care in mod traditional aduce una dintre perioadele de varf de consum dintr-un an. Momentul vacantelor s-a incheiat in mod oficial, a inceput si noul an universitar, magazinele au venit cu noile colectii si lansari… terenul este pregatit.

Cresterea este deja vizibila, atat la nivel de trafic, cat si la nivel de vanzari. O scurta privire pe cifrele de trafic ale site-urilor din categoria Comert electronic din Trafic.ro ne arata un trend pozitiv. Pe de alta parte, avem vesti bune in 2Parale: afiliatii au generat in septembrie vanzari mai mari cu 21%, revenim si cu rezultate detaliate.

Pentru a profita de trendul crescator, avem cateva recomandari de strategii pe care afiliatii le pot pune in aplicare in luna octombrie in ideea de a isi maximiza rezultatele si castigurile din urmatoarele luni.

1. Propune-ti un obiectiv

Oricat de comun ar parea, nu neglija acest aspect. Analizeaza-ti rezultatele din 2Parale si stabileste-ti un obiectiv lunar, trimestrial, anual, cum preferi. Cu planul de rigoare pentru a atinge aceste obiective. O astfel de strategie aduce rezultate, poti vedea din experienta lui Cristian Ciuberea, unul dintre afiliatii premiati in Summer Affiliate Challenge.

2. Analizeaza, concluzioneaza si aplica

Research-ul e un aspect care rezolva o parte importanta din munca unui afiliat de succes. Pentru a iti eficientiza munca si performantele, fa-ti timp pentru o analiza detaliata a statisticilor si datelor din 2Parale. Te asiguri astfel ca nu ratezi oportunitatile de a face bani.

Urmeaza cativa pasi in avantajul tau:

  • Din contul tau de afiliat, sectiunea Statistici, poti vedea ce  programe de afiliere iti aduc rezultate constant si ce unelte de promovare genereaza conversii pentru tine.
  • Cauta cele mai performante campanii din 2Parale si alege unele noi in functie de site-ul tau si nisele vizate de tine. Poti analiza campaniile inclusiv in functie de rata de respingere a comisioanelor si timpul lor de procesare, 2Parale iti ofera acces la toate aceste date.
  • Daca ai istoric in reteaua 2Parale, foloseste tab-urile Comisioane&Statistici pentru a vedea ce produse ti-au adus comisioane anul trecut, in luna octombrie.

Impreuna cu o mica analiza de piata, toate aceste date te pot ajuta sa tragi cateva concluzii si sa iti trasezi un plan de atac pentru luna octombrie si nu numai.

3. Profita de comisioanele promotionale

In septembrie am extins reteaua cu nu mai putin de 30 de programe noi de afiliere, un record pentru piata din .ro. Multe dintre noile campanii ofera comisioane promotionale afiliatilor care aplica la inceput. Un comision de 30% pe carti sau unul de 10% pe IT&C suna foarte bine, zicem noi. Asigura-te ca te numeri printre cei care beneficiaza de comisioanele promotionale.

4. Promoveaza produsele potrivite

Orice nou anotimp atrage mutarea interesului catre produsele specifice sezonului si schimbarea obiceiurilor de consum, conform perioadei.

De exemplu, a inceput un nou an universitar, sunt o multime de nevoi care pot fi acoperite prin afiliere, de la carti la laptop-uri, imprimante si produse electrocasnice. Noile colectii de fashion si produsele pentru toamna sunt un important punct de atractie in aceste saptamani. La fel si rochiile de seara, costumele, nu uita ca e sezonul nuntilor. Vine Halloween-ul, se vor cauta costume, carti si articole specifice.

E timpul sa descoperi produsele cautate in aceste saptamani (analiza despre care vorbeam mai sus te ajuta) si sa te concentrezi pe promovarea lor.

5. Actualizeaza-ti uneltele de promovare

In stransa legatura cu punctul anterior, ai grija sa iti actualizezi bannerele, sa folosesti noi feed-uri cu produse de sezon, daca e cazul, sau link-urile potrivite. Solicita advertiserilor informatii despre noile oferte, precum si unelte de promovare actuale. Urmareste-le mesajele din platforma si newsletter-ele.

6. iPhone 5

Cand cumulezi venituri cat 0,4% din PIB-ul Statelor Unite meriti un punct doar al tau. Isteria iPhone 5 este evidenta, incearca sa te optimizezi cat mai bine pentru acest produs si sa promovezi magazinele IT&C care il vor comercializa cu intaietate. Daca e sa extrapolam, vizeaza toate noile aparitii pe IT&C si electronice, primii la cautari au de castigat intotdeauna.

7. iChallenge

Pentru ca tot am vorbit de iPhone 5, noi avem de dat 7. Cel putin. Pregateste-te de cea mai spectaculoasa competitie din 2Parale – iChallenge, e dedicata tuturor afiliatilor din retea, fara restrictii. Ai sansa de a demonstra ca stii afiliere intr-o serie de minichallenge-uri saptamanale. Singura provocare e sa ne arati ca esti un super afiliat care obtine rezultate, nu tinem cont de numarul de site-uri, de experienta sau metodele de promovare folosite.

8. Atrage trafic mult/relevant

Dupa posibilitati ;). E alegerea ta, important e sa obtii rezultate. Pentru iChallenge, dar si pentru mult asteptatul Black Friday e timpul sa plusezi si sa turezi motoarele, atrage trafic, plaseaza cookie-uri, fii cat mai proactiv. Ti-am zis deja ca primii castiga intotdeauna.

Oportunitati mai sunt, iti lasam placerea si avantajul de a le descoperi. Indiferent de nivelul la care ai ajuns in afiliere, banii vor veni doar daca te implici. Si nu uita, de cate ori ai dubii, just play the button. Muzica banilor face minuni.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>