George_Raschitor

George Raschitor, director de marketing Originals.ro

A inceput usor in 2006, la Iasi. Business-ul Originals.ro a prins contur si a reusit sa ajunga in topul magazinelor online de fashion din Romania si sa se impuna drept cel mai mare distribuitor online de articole sportive din tara. Dublarea cifrei de afaceri in fiecare an si premiul „Magazinul anului in e-Commerce”, obtinut la GPeC, vin sa confirme amploarea afacerii si faptul ca viitorul suna bine.

Recent, Originals.ro a revenit cu program de afiliere in 2Parale, dupa ce a testat propriul program intern. Are planuri mari, inclusiv un sistem de bonusare pentru cei mai buni afiliati. Tot in ajutorul afiliatilor, George Rășchitor, director de marketing la Originals Romania, dezvaluie care sunt cele mai cumparate produse si ce unelte de promovare aduc mai multe comisioane.  Plus cum puteti evita scaderea ratei de conversie cu pana la 70%.

2Parale: Care sunt cele mai atractive branduri sau tipuri de produse pentru cumparatorii Originals.ro, mai ales in aceasta perioada?

George Rășchitor: Sezonul de primavara reprezinta in fiecare an una dintre cele mai bune perioade de vanzari. Cu certitudine pot spune ca, in acest interval, cele mai atractive  produse sunt: tenisii, balerinii, tricourile si pantofii sport. Puma ramane cel mai atractiv brand pentru clientii nostri, dar Nike, Converse, adidas si Reebok au avut o crestere constanta in ultimii ani.

2Parale: Ce sugestii legate obiceiurile de cumparare de pe Originals.ro aveti pentru afiliatii din 2Parale?

George Rășchitor: Pe parcursul celor 7 ani de activitate am observat anumite paternuri  privind comportamentul de cumparare. Valoarea cosului de cumparaturi creste in anotimpul rece din prisma preturilor mai mari la imbracamintea si incaltamintea de iarna, insa in sezonul primavara-vara se inregistreaza de doua ori mai multe comenzi.

Brandul ramane in continuare un factor important in decizia de cumparare, iar anumite catagorii de produse nu sunt influentate de pret sau de reducerile masive. Reducerile sau pachetele promotionale atrag anumite segmente de consumatori, insa acestea au loc doar in anumite perioade ale anului. Recomand afiliatilor din 2Parale sa urmareasca permanent produsele pe care Originals.ro le promoveaza, deoarece acestea sunt generatoare de vanzari si implicit de comisioane pentru acestia.

2Parale: Ce modalitati de promovare recomandati afiliatilor care vor sa vanda mai mult in programul vostru de afiliere?

George Rășchitor: Marea provocare a afiliatilor nu este „CUM sa Promoveze” ci mai degraba „CE sa Promoveze”. Majoritatea afiliatilor au canale foarte bune de promovare, insa nu toate produsele din magazinul nostru se adreseaza acelui public tinta. Din acest motiv, revin la recomandarea facuta anterior referitor la urmarirea campaniilor noastre. Segmenteaza-ti piata si promoveaza ce vrea sa cumpere publicul tau. In scurt timp, vei observa o crestere a ratei de conversie, iar acest lucru aduce mai multe comisioane.

2Parale: Ce unelte de promovare ati observat ca genereaza mai multe conversii in fashion?

George Rășchitor: Quicklink-urile si bannerele sunt cele mai importante surse de conversii folosite de afiliatii nostri. Pentru a creste rentabilitatea campaniei postam liste de feed-uri segmentate si bannere noi la intervale scurte de timp, in functie de stoc si de categoriile de produse. Aceste unelte ar fi inutile daca nu suntem atenti la landing-page. Este foarte importat ca link-ul unui banner sa trimita pe o pagina care contine produsul din imagine. Daca utilizatorul ar ajunge pe homepage, rata de conversie scade cu pana la 70%.

 2Parale: Care sunt atuurile voastre in atragerea si motivarea afiliatilor?

George Rășchitor: In perioada 26 aprilie – 26 mai 2013 avem o campanie de premiere pentru toti afiliatii nostri, cu un bonus in bani, pe langa comisionul de 10% obtinut pentru fiecare tranzactie. Astfel se poate castiga un bonus de 50 lei foarte usor, prin atingerea a doua praguri de comisioane acceptate.

  • Primul pas este atingere pragului de 50 lei comisioane acceptate, moment in care primesti primul BONUS in valoare de 20 lei.
  • Al doilea pas este acumularea a inca 50 lei peste comisionul initial, astfel BONUSUL va fi completat cu inca 30 lei.

ORIGINALS.ro

logo Originals2006, anul infiintarii
400.000 vizitatori unici / luna
10% comision vanzare
1 luna recurenta.

2Parale: Ce v-ati dori de la afiliatii din 2Parale?

George Rășchitor: Asteptarile noastre fata de afiliatii din 2Parale stau la baza conceptului de marketing afiliat – mai multe comisioane pentru ei inseamna mai multe vanzari pentru noi. Fiind o metoda eficienta de promovare, suntem bucurosi ca putem imparti o parte din profit cu afiliatii nostri.

2Parale: Ce rol joaca marketingul afiliat in strategia de marketing derulata de Originals.ro?

George Rășchitor: Relansarea campaniei in 2Parale a fost definita ca si strategie complementara de vanzari asociata cu cresterea unei comunitati Originals.ro. Majoritatea afiliatilor  inscrisi in sistemul propriu, cat si din 2Parale, au plasat comenzi in magazinul nostru si astfel au avut un contact direct cu noi. Oferirea comisioanelor din vanzari o putem vedea ca si  campanie de fidelizare, unde sunt beneficii de ambele parti.

2Parale: Ce v-a determinat sa reincepeti campania din 2Parale?

George Rășchitor: In ultimii ani am avut ocazia de a testa atat platforma 2Parale, cat si sistemul propriu de afiliere. Am decis sa reincepem aceasta campanie odata cu cresterea comunitatii de afiliati de calitate, iar dupa primele raspunsuri din piata se pare ca am luat o decizie buna.

2Parale: Care sunt avantajele pe care le obtin afiliatii prin acest program versus programul propriu de afiliere?

George Rășchitor: In programul propriu de afiliere, cei inscrisi erau recompensati pentru vizitele aduse cu puncte ce puteau fi folosite atat pentru achizitionarea de produse de pe Originals.ro, cat si pentru transformarea lor in bani. In sistemul 2Parale, fiecare afiliat primeste 10% din fiecare tranzactie intermediata. Prin acest mod stimulam generarea de comisioane, iar in functie de performante, oferim bonusuri in bani fiecarui afiliat in parte. Procesul e simplu si se bazeaza pe o relatia win-win.

2Parale: Cum s-a schimbat atitudinea consumatorilor fata de shopping-ul online de produse fashion, din experienta ultimilor ani?

George Rășchitor: De la an la an este o crestere vizibila a numarului de tranzactii pentru produse fashion/sport/casual. Aceasta se datoreaza in special increderii acordate magazinelor online pentru prima comanda, urmata de o experienta placuta. In continuare sunt obstacole pe acest segment, iar unul din acestea este piata bunurilor contrafacute. Am incercat sa eliminam aceste piedici prin oferirea certificatelor de garantie extinsa de pana la 200 de zile si marirea perioadei de returnare a produselor la 366 zile.

2Parale: Ce asteptari aveti in acest an la nivel de business, pe ce crestere mizati comparativ cu 2012?

George Rășchitor: In fiecare an am inregistrat o dublare a cifrei si speram ca in 2013 sa urmam acelasi parcurs.

Spor la conversii Originals.ro si tuturor afiliatilor din campanie! Daca nu ati testat inca programul lor de afiliere, e un moment bun sa aplicati.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>