Se axeaza in afiliere pe promovarea cartilor, insa a castigat un comision record dintr-o campanie home&deco. Un comision de 240,36 de lei, care a reusit la vremea inregistrarii sa le devanseze pe celelalte. Si sa atraga bonusul din partea noastra, pentru performanta afiliatului. Astfel ca, un singur click si o singura vanzare i-au adus unui afiliat 2Parale un castig de 480,72 de lei.

Poate ca nu impresioneaza prin volum, precum recordul anterior de 1.681,49 de lei. Poate ca nu reprezinta o premiera. Cu siguranta insa, noul comision record este unul muncit si cu o poveste one of a kind.

Este un comision frumos, la fel de frumos ca si unul de 1 leu pe care simti ca l-ai meritat din plin.

spune despre el afiliatul care l-a castigat, Bogdan Cercel.

Drumul pana la un comision record

Bogdan a testat afilierea in urma cu ceva ani, pentru o perioada scurta de timp, pe un site pentru copii. A incercat cateva bannere si a renuntat.

In vara anului trecut a inceput insa sa citeasca forum.seopedia.ro.

bogdan cercelAcolo am vazut ce poate si cat poate insemna afilierea, dar si cum trebuie abordata. Asta m-a facut sa fiu mai serios in “cercetare” si, din link in link, din discutii diverse, am descoperit oameni precum Marius Morariu, Serban Cristian, care performau deja cu succes pe al afilierii taram. Capac mi-a pus prezentarea de pe blogul 2Parale a lui Ginel :).

Fiind apropiat de carte si industria ei (multi ani la activ ca jurnalist, am fondat reviste si proiecte pentru copii, am construit si lucrat intr-o editura), imi doream sa scornesc un proiect legat de carti si ce se intampla in jurul lor. Asa a luat nastere proiectul bookuria.info, dedicat prezentarii de carte, de oferte speciale, inserturi oferite de ziare si reviste, dar si cu o componenta “mai serioasa” – o serie de interviuri cu oamenii acestei industrii, chestionare prin care editurile ne mai spun ce si cum, dar si o zona de stiri si evenimente in care apar noutatile editoriale. Definit ca un site care aduce “cu bookurie noutati editoriale si culturale”, proiectul a luat ceva amploare si a ajuns intr-un punct “distractiv”, chiar si din perspectiva afilierii.

Subliniez asta pentru ca sunt oarecum in fericita postura de dublu castigator: pe de o parte comisioane dragute, zi de zi, iar pe de alta, mai important, faptul ca ne bat la usa edituri si ne trimit carti pentru a le recenza si pentru a le oferi apoi cititorilor „bookurosi” drept premii la concursurile pe care le organizam.”

Bogdan Cercel

Impulsionat de avantul proiectului, si-a facut curaj in ideea de a aplica reteta si pe alte nise de care era interesat. Asa a aparut un nou proiect pe home&deco, site care i-a si adus comisionul record.

Pe segmentul home&deco a mizat pe produsele Vivre, campanie care i-a generat si comisionul de 240,36 de lei.  Nu a neglijat insa nici celelalte campanii din categorie. Recunoaste ca initial a zambit neincrezator cand a vazut mail-ul legat de comisionul record, a asteptat apoi aprobarea comisionului si clipa victoriei sale in afiliere ;).

Comisionul nu reprezinta decat certitudinea faptului ca afilierea functioneaza si ca, daca te preocupa ceva, candva se va vedea din plin.

Bogdan Cercel

El vine sa sustina si pozitionarea lui Bogdan in afiliere: se gandeste mai degraba sa prezinte oamenilor obiecte si idei de care poate au nevoie intr-un anumit moment decat sa “care” mii de link-uri.

bookuria

Pentru acest proces dedica afilierii maxim 2 ore zilnic, avand in ajutorul lui si automatizarile oferite de platformele de comunicare pe care le foloseste. Precum programarea unui post intr-un banal WordPress, spune Bogdan.

Invata constant din greseli

Cel putin asa spera.

Inca sunt cu tot ce fac in afiliere intr-o bula experimentala din care mai scot capul din cand in cand pentru a mai vedea ce se intampla prin vecini. Si lucrurile se intampla atat de rapid incat te apuci de testat altceva, de gresit altundeva. Dar cum din greseli invatam, apai cu rabdare invatam. Clar insa ca este un domeniu tare viu si simpatic, in care daca esti serios si te preocupi sa te informezi continuu poti ajunge la rezultate frumoase destul de repede.

Bogdan Cercel

Partea buna e ca experientele lui nu se opresc aici. Si nici “invataturile”. In contextul in care numai in 2Parale vorbim de mai bine de 26.000 de afiliati, Bogdan considera ca “numai prin plus valoarea pe care o poti aduce unui cititor atunci cand ii si recomanzi ceva te poti detasa si puncta frumos”.

Macar un an, doi, atat cat sa inveti ce inseamna cu adevarat afilierea, apoi sigur vin idei de noi proiecte, poate si bani de investit. Dincolo de munca efectiva la un proiect, tot la fel de importanta este si disponibilitatea de a comunica, de a relationa cu ceilalti afiliati, dar si cu advetiserii. Am invatat in ultimul an ca tot ce ti se da fara sa ceri are toata lumea. Daca vrei sa ai si altceva, atunci e bine sa stii ce si cum sa ceri. Inca mai lucrez la asta… :).

Noi zicem ca e pe drumul cel bun. Bogdan, felicitari pentru perseverenta si capacitatea de a analiza lucrurile cerebral. Asta e bonus de la noi, pe langa dublarea comisionului ;).

Urmariti si noile programe de afiliere pe care le lansam constant, acordati-va sansa de a  dobora un record in afiliere. Noi ne pregatim sa il dublam.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>