Odata cu piata de comert online creste si competitia dintre jucatori, la toate nivelurile, de la preturi si gama de produse la vizibilitate si interactiune cu fanii in social media. Brandingul si vizibilitatea au intrat in strategia multor magazine online, in avantajul consumatorilor si al pietei de comert online. Si, implicit, al afilierii. In ajutorul vostru deschidem o serie de articole cu topuri ale vizibilitatii magazinelor online din 2Parale, realizate cu sprijinul TreeWorks, in baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor.

Lunar, veti putea vedea care sunt cele mai vizibile magazine online din 2Parale, pe categorii, tinand cont de aparitiile lor in presa online, bloguri, forumuri si retele sociale. In plus, vom avea constant date despre vizibilitatea si gradul de interactiune al advertiserilor pe Facebook, reteaua sociala cu cei mai multi utilizatori in Romania.

Avem in vedere faptul ca vizibilitatea joaca un rol important in castigarea increderii consumatorilor, mai ales cand vorbim de un domeniu tanar precum comertul online, si este obligatorie in mixul de marketing al unei companii cu sanse de crestere in contextul de piata actual. Scopul acestor clasamente si date este de a ajuta afiliatii si advertiserii cu informatii care sa le permita sa creasca, sa analizeze competitia si obiceiurile de consum media. Stim ca astfel de monitorizari au limitarile lor la nivel de piata, mizam pe calitatile voastre in analiza lor.

De mare ajutor ne va fi si feedback-ul vostru, pentru a veni cu date cat mai relevante pentru voi.

Pentru acest prim articol am ales 4 categorii de advertiseri care au beneficiat de popularitate in luna decembrie, cand vorbim de cuvinte cheie precum cadouri, copii, sarbatori, oferte… Am selectat categoriile Fashion, Cadouri, Copii si Bijuterii, au fost monitorizate exclusiv magazinele online din 2Parale aflate in retea in luna octombrie.

Metodologie

Topul Vizibilitatii online este realizat in functie de viewership-ul articolelor care mentioneaza brandul monitorizat, viewership la determinarea caruia a fost luata in considerare si viralizarea articolelor pe Facebook, bloguri si Twitter, contorizandu-se astfel si numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de followeri de pe Twitter ai emitentilor.

Topul celor mai importante pagini de brand este afisat in functie de numarul de People talking about this, calculat de Facebook. Coloana Active desemneaza numarul de utilizatori unici care au interactionat cu postarile paginii in luna analizata.

Fashion

Segmentul magazinelor online de Fashion a beneficiat de cea mai mare vizibilitate din cele peste 35 de categorii de advertiseri din 2Parale, in scadere totusi fata de luna noiembrie, cand popularitatea Black Friday a doborat toate previziunile. Categoria a generat in decembrie peste 10.000 de aparitii in presa online, bloguri, forumuri si retele sociale. Puteti analiza lista completa a advertiserilor de fashion din 2Parale, afisata in functie de mai multe performante, precum comisioanele aprobate afiliatilor in ultimele 90 de zile.

Merita urmarita impartirea pe canale, mai ales pentru afiliati, in conditiile in care cele mai multe mentiuni vin din social media. Cel mai vizibil magazin de Fashion din 2Parale a fost Miniprix, brand care beneficiaza si de atuul unei puternice prezente offline. Magazinul s-a impus cu peste 4.500 de aparitii in luna decembrie. ZorileStore, PantofiSuper, dEpurtat si Zonia completeaza Top 5 pe Fashion.

vizibilitate_fashion_dectop_vizibilitate_fashion_dec2

Pe Facebook, magazinele online de fashion din 2Parale adunau in decembrie peste 2,2 milioane de fani, in crestere cu 85.735 fata de luna anterioara. La nivel de interactiune fanii prefera like-urile si share-urile cand vorbim de segmentul Fashion, cel mai popular continut fiind cel legat de concursuri. Nimic surprinzator :).

Topul celor mai vizibile pagini de Facebook ale magazinelor online de fashion din 2Parale este condus de site-ul SPORTS.Woomie.Ro, cu mai bine de 12.200 de people talking about this, indicatorul avut in vedere pentru acest clasament si afisat public de Facebook. Top 5 este completat de paginile ZorileStore.ro, Catalin Botezatu Official Store, Zonia.ro si Miniprix.

top_facebook_fashion_dec

Copii

In luna decembrie, produsele adresate copiilor sunt destul de populare in randul cumparatorilor online. La fel ar trebui sa fie si magazinele care ofera produse de acest tip. In total, advertiserii 2Parale cu produse pentru copii au inregistrat 969 de aparitii online in luna decembrie, cu un aport mai mare din partea presei si blogurilor&formurilor, compartiv cu magazinele de fashion.

Cel mai vizibil brand a fost Noriel, magazin care are si el avantajul unui istoric bogat in offline. In top se afla si Nichiduta, Bebebliss, MyKitty si 101jucarii. Mai jos puteti vedea clasamentul complet si cifrele magazinelor.

 

vizibilitate_copii_dectop_vizibilitate_copii_dec

Magazinele din categoria Copii cumulau in decembrie 312.452 de fani pe Facebook, din care 13.834 au fost noi. Se pare ca pe aceste pagini curg like-urile si foarte putini fani comenteaza, daca e sa analizam tipurile de interactiune. Multi aleg insa sa apese butonul Share, mai ales daca vorbim de mesaje emotionante si fotografii cu bebelusi.

Noriel conduce si in topul celor mai vizibile pagini de Facebook, cu 2.045 de people talking about this, la ceva distanta de urmatorii clasati din Top 5: Bebebliss, Nichiduta, Teddy.ro si Bebejucarii.ro.

facebook_copii_dec

Cadouri

Intr-o luna supranumita a cadourilor, categoria advertiserilor din domeniu este firesc sa atraga interesul internautilor si al presei. Cu 1.172 de aparitii in decembrie, magazinele online de Cadouri au atras mai multe prezente in presa si pe bloguri&forumuri decat cele doua categorii anterioare. Analizati si lista completa a magazinelor de Cadouri din 2Parale si comisioanele oferite.

Lider la capitolul vizibilitate a fost magazinul CadouriDeTop, cu 611 aparitii. GeekFun, FunGift, Smuff.ro si Originalo completeaza clasamentul celor mai populare branduri de cadouri in decembrie.

vizibilitate_cadouri_dectop_vizibilitate_cadouri_dec

 

Pe Facebook, magazinele online de cadouri adunau in decembrie 124.029 de fani, cu peste 2.500 de fani noi, mai putin decat categoriile anterioare. Fotografiile de felicitare, distribuite cu ocazia momentelor de sarbatoare din decembrie, sunt cele mai populare la nivel de continut. Liderul vizibilitatii pe Facebook este tot CadouriDeTop.

 

facebook_cadouri_dec

 

Bijuterii

Pentru ca tocmai am vorbit de cadouri, o categorie importanta la acest capitol o reprezinta cea a bijuteriilor. Magazinele online de Bijuterii din 2Parale au cumulat 760 de prezente online in luna decembrie, cu un plus la contributia retelor sociale si a blogurilor&formurilor.

Borealy a fost cel mai prezent brand in online, cu 251 de aparitii in decembrie, luna in care a derulat si o campanie pe bloguri. SilverZone, Bijuterii-Inox.ro, Art&Craft Boutique si Bijuterii La Rosa completeaza Top 5 al vizibilitatii.

vizibilitate_bijuterii_dectop_vizibilitate_bijuterii_dec

Interesanta este popularitatea magazinelor de Bijuterii pe Facebook, acolo unde cumulau peste 317.000 de fani, cu 13.358 mai multi decat in noiembrie. Este o categorie unde fanii obisnuiesc nu doar sa aprecieze postarile paginilor, dar si sa le impartaseasca prietenilor. Continutul popular include oferte cu reduceri la produse pentru fani. Pe langa concursuri.

facebook_bijuterii_dec

Informatii detaliate si un istoric al evolutiilor magazinelor si categoriilor puteti obtine folosind serviciile ZeList Monitor si fbMonitor.

Luna viitoare vom reveni cu noi date si categorii de advertiseri, alese si in baza sugestiilor voastre. Dupa cum spuneam, feedback-ul este binevenit.

  1. Buna ziua,

    Am gasit pe 2parale informatii despre top magazine,top categorii – statistici despre categoriile celelalte, m-ar interesa de suplimente naturiste ,unde putem gasi pe blog?

    Multumesc !

  2. @Dinu Roxana
    Multumim, e o sugestie de care vom tine cont pentru urmatoarele date de acest tip. Altfel, de-a lungul timpul am oferit informatii despre cele mai multe categorii de advertiseri, multe prezente in rapoartele lunare 2Parale. Strategia s-a schimbat intre timp, avem in plan insa mai multe informatii grupate pe categorii.

  3. @Dinu Roxana
    Multumim, e o sugestie de care vom tine cont pentru urmatoarele date de acest tip. Altfel, de-a lungul timpul am oferit informatii despre cele mai multe categorii de advertiseri, multe prezente in rapoartele lunare 2Parale. Strategia s-a schimbat intre timp, avem in plan insa mai multe informatii grupate pe categorii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>