100 CERTIFICARE ADWORDSSustinerea examenelor de certificare Google AdWords este esentiala pentru oricine doreste sa utilizeze practicile de publicitate Google pentru a promova cu succes o afacere. Obtinerea unui simplu scor de trecere pentru aceste examene (adica minim 85% pentru Fundamentals, 80% pentru Advanced Search si 70% pentru Advanced Display) presupune un efort mediu si nu ar trebui sa iti ridice mari probleme daca parcurgi ghidurile de studiu disponibile pe Google Partners.

Daca iti doresti insa sa excelezi si sa obtii punctaje mari – care pot face de multe ori diferenta in relatia cu angajatorii si clientii (in echipa 2Parale, de exemplu, sunt cooptati numai specialisti care au obtinut o medie de minim 94%) sunt cateva sfaturi pe care le pot oferi din propria mea experienta cu examenele Fundamentals si Advanced Search, la care am reusit sa obtin punctajul de 100%.

Motivatia este foarte importanta, ca si in oricare alta situatie ce presupune atingerea unui obiectiv major. Contextul competitional in care m-am aflat la Google Online Marketing Academy (OMA) m-a ajutat, deoarece stiam ca exista o posibilitate de angajare la 2Parale, in cazul celor care obtineau punctaje foarte mari.

Fara o motivatie suficient de puternica vei putea pica in „capcana” de a te multumi cu un scor mai mic decat ti-ai dorit initial. Incurajez pe oricine sa repete examenul, daca punctajul reprezinta un factor important.

Familiarizarea cu tipul de intrebari, inainte de a sustine examenul, te poate ajuta foarte mult, avand in vedere ca timpul de rezolvare al acestora este limitat. Noua ne-au fost prezentate astfel de exemple de intrebari la OMA, insa le poti gasi si online. Astfel vei putea depasi dinainte „socul” initial asociat intrebarilor si vei incepe in forta rezolvarea acestora cand sustii examenul.

„Care raspuns este mai corect?” este o intrebare pe care multi si-au pus-o parcurgand intrebarile examenului. Exista si intrebari unde raspunsul corect este foarte usor de depistat printre cele gresite (in special la examenul Fundamentals), insa multe dintre acestea prezinta un grad de dificultate mai mare prin faptul ca mai multe raspunsuri par corecte, in aparenta. Pentru a depasi acest obstacol sunt necesare o intelegere la un nivel mai profund a informatiilor din ghidurile de studiu si multa atentie. Te sfatuiesc sa nu sari peste detalii si ori de cate ori sunt informatii pe care nu le stapanesti foarte bine si termeni care nu iti sunt foarte familiari, cauta in zona de resurse Google AdWords.

Intelegerea perspectivei de business prin care este prezentata platforma Google AdWords este un factor important pentru cei care sustin examenul Advanced Search. Examenul Fundamentals se axeaza in principal pe intrebari teoretice, pe cand cel Advanced Search este bazat pe situatii ipotetice din mediul de afaceri in care trebuie adoptata cea mai buna strategie, in functie de caz.

Atentie la exemple! Multe din exemplele practice prezentate in ghidurile de studiu sunt reproduse intr-o maniera similara si in intrebarile de examen. De aceea, te sfatuiesc sa pui un accent mai mare pe intelegerea si invatarea acestora.

Formulele sunt importante. Pe parcursul ghidurilor de studiu sunt prezentate o serie de formule esentiale in Google Adwords, cum ar fi formulele pentru Ad Rank, ROI, calcularea valorii pe conversie etc. Daca ar fi sa iti fac o lista aici cu toate formulele necesare, aceasta ti-ar micsora efortul, dar si satisfactia obtinerii unui punctaj mare la examene. Asa ca o sa iti spun doar ca sunt extrem de importante si trebuie stapanite bine, in special pentru examenul Advanced Search.

Iti urez mult succes! Daca mai ai si alte recomandari din experienta ta, sunt binevenite. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>