Orice marketer ştie că de multe ori uneltele sunt cele care fac diferenţa atunci când vorbim despre performanţă în afiliere, de aceea este important să folosim unelte care ne uşurează munca şi ne permit să ne concentrăm pe sporirea ratei de conversie, în loc să pierdem timp preţios convertind linkurile magazinelor în linkuri de afiliat sau schimbând manual banere pe propriul site.

În acest articol vom încerca să prezentăm pe scurt trei unelte utile afiliaţilor care folosesc platforma gratuită WordPress pe site-urile lor, un CMS foarte popular la noi in ţară şi nu numai.

2Parale Bookmarklet: generator de linkuriHow To Words on Dry Erase Board Instructions

Dacă vi se pare anevoios procesul de căutare al advertiserului dorit în directorul de campanii, selectarea uneltelor acestuia, copierea linkului de landing page şi transformarea în link de afiliat, atunci cu siguranţă bookmarklet-ul 2Parale vă va ajuta să transformaţi în câteva secunde orice link din site-ul unui advertiser fără a mai vizita interfaţa de afiliat.

Bookmarklet-ul 2Parale este un bookmark de browser care foloseste Javascript pentru a transforma URL-ul paginii din tab-ul curent din browse în link de afiliat, dacă pentru codul tău unic de afiliat este detectat statusul de acceptat in campania site-ului pe care il vizitezi. Unealta se găseşte în secţiunea Unelte din contul tău de afiliat 2Parale.

bookmarklet-2parale-in-cont-afiliat

Tot ce trebuie să faci este să tragi prin Drag-and-Drop butonul 2Parale Bookmarklet în bara de bookmark-uri a browserului tău. Poţi de acum naviga pe orice site care te-a acceptat deja în campania din contul tău de 2Parale şi când ajungi la pagina dorită accesezi bookmarklet-ul din bara de bookmark-uri. Acesta va deschide un overlayer peste tab-ul curent unde îţi va afişa linkul deja transformat, care include codul tău de afiliat.

bookmarklet-2parale-in-actiune

Atenţie: codul pentru bookmarklet este unic pentru fiecare cont de afiliat în parte, deci trebuie generat din interfaţa de afiliat 2Parale.

Link2 2Parale: script transformare linkuri din pagina

Această unealtă necesită puţin mai multe cunoştinţe de WordPress, HTML şi acces FTP la fişierele site-ului tău WordPress, dar merită din plin efortul, pentru că transformă automat toate linkurile din paginile unde este inserat în linkuri de afiliere 2Parale, folosind şi de această dată Javascript.

Link2 2Parale se găseşte tot în secţiunea Unelte în contul de afiliat, dar trebuie adăugată întâi din Directorul de aplicaţii, Apps Marketplace.

link2-2parale

Adăugarea se face simplu, selectând Link2 2Parale din Apps Marketplace, apăsând apoi pe butonul USE APP, selectând logo-ul 2Parale România, confirmând prin apăsarea butonului USE APP si apoi a butonului Adauga Aplicatia.

Link2 2Parale va apărea acum în secţiunea Unelte, de unde poate fi selectat pentru generarea codului Javascript pe care îl veţi insera în tema WordPress a site-ului.

 link2-2parale-get-code

link2-2parale-get-code-2

Tot ce trebuie să faceţi acum este să vă conectaţi prin FTP pe serverul unde aveţi găzduit site-ul, să navigaţi în wp-content/themes/nume_tema/ şi să editaţi fişierul footer.php, unde veţi adăuga codul unic Link2 2Parale înainte de tag-ul HTML </body>.

link2-2parale-insert-code

Veţi vedea cum orice link din posturile Wordress, atunci când este afişat pe site va fi transformat automat în link de afiliat dacă sunteţi acceptat în campania site-ului al cărui URL de landing page îl inseraţi în postare. Scriptul funcţionează şi cu linkurile postate în widgeturi sau alte zone din site, nu doar în conţinutul postării.

Atenţie: codul scriptului este unic pentru fiecare cont de afiliat în parte, deci trebuie generat din interfaţa de afiliat 2Parale. Codul funcţionează doar în paginile în care este inserat, deci cine vizualizează articolul într-un cititor RSS sau îl primeşte pe email prin newsletter va vedea URL-urile originale, fără codul de afiliat.

Simple Ads Manager: plugin management banere

Dacă folosiţi banerele ca unealtă de conversie şi aveţi un site motorizat de WordPress, atunci Simple Ads Manager este un plugin care vă va uşura munca foarte mult. Îl puteţi descărca gratuit din repository-ul WordPress sau căuta automat din Dashboard-ul Wordpres -> Plugins -> Add new -> Search plugins.

Dacă folosiţi un plugin de caching precum Hyper Cache sau W3 Total Cache pe site-ul WordPress atunci este necesar să activaţi din setările Simple Ads Manager modul de compatibilitate cu acestea. Fără acest mod activat banerele de pe aceeaşi poziţie nu se vor roti decât în clipa în care este generat cache-ul paginii.

simple-ads-manager-cache-compatible-settings

Simple Ads Manager permite definirea de banere singulare, Ads, locaţii singulare, Ads Places, care le conţin pe primele, Ads Zones, care permit afisarea de Ads Places diferite în funcţie de tipul paginii (homepage, categorie, arhiva, tag, etc) si Ads Blocks care grupează mai multe într-o arie X pe Y mai multe Ads, Ads Places, Ads Zones. Toate aceste obiecte pot fi inserate în Widget-uri de sidebar, direct în postări sau în tema WordPress, conţinutul fiind apoi manageruit din Dashboard -> Ads. Iniţial poate părea intimidantă multitudinea de opţiuni puse la dispoziţie de Simple Ads Manager, dar o vizită scurtă pe site-ul dezvoltatorului vă va ajuta să îi configuraţi pluginul.

simple-ads-manager-ad-zone-editor

simple-ads-manager-insert-in-post

simple-ads-manager-widget-settings

Un baner SAM poate fi configurat cu parametri suplimentari, precum ponderea de afişare în cadrul aceluiaşi Ads Place, durata campaniei, tipurile de pagini sau postările individuale unde va fi afişat si multe alte opţiuni care fac din SAM unul din cele mai flexibile pluginuri WordPress de management al banerelor. În plus mai este şi gratuit.

simple-ads-manager-setup-a-single-ad

Atenţie: statisticile pentru fiecare baner afişat de Simple Ads Manager pot creşte foarte mult dimensiunile bazei de date WordPress aşa că este bine să le dezactivaţi sau să le limitaţi la un interval de o lună (Dashboard -> Ads -> Settings -> Tools -> Keep Statistical Data).

Sperăm că acest scurt ghid v-a adus la cunoştinţă lucruri noi care vă vor fi de folos în implementarea eficientă a campaniilor 2Parale pe site-urile WordPress.

Spor la conversii!

Acest articol a fost redactat de echipa Reduceri.co (https://www.reduceri.co), site afiliat în reţeaua 2Parale.

  1. Buna ziua

    Excelent articolul. De mult ma intrebam cum se folosesc chestiile astea.

    Am o intrebare cu privire la scriptul Link2 2Parale. L-am instalat si am doua variante de script una in dreapta sus si una jos (cea pe care o indicati si voi).

    Care script il folosesc pentru introducerea in footer.php si care pentru introducerea in articol?

    Am observat ca scriptul din dreapta sus are inserat si codul meu de afiliat.

    Multumesc.

  2. Buna ziua

    Excelent articolul. De mult ma intrebam cum se folosesc chestiile astea.

    Am o intrebare cu privire la scriptul Link2 2Parale. L-am instalat si am doua variante de script una in dreapta sus si una jos (cea pe care o indicati si voi).

    Care script il folosesc pentru introducerea in footer.php si care pentru introducerea in articol?

    Am observat ca scriptul din dreapta sus are inserat si codul meu de afiliat.

    Multumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>