Tinand cont de evolutia buna din ultima vreme a categoriei Carti, era oarecum de asteptat interesul pentru promovarea online a cartilor. Dar nu pot sa nu recunosc ca nu a fost si o surpriza placuta atentia acordata acestui subiect.

Ne-am bucurat de participarea unor afiliati si advertiseri preocupati constant sa invete si sa vanda mai mult, dar am cunoscut si oameni noi pe care ne-ar face placere sa ii vedem in retea, facand bani.

Dorin Boerescu a deschis seara cu cateva date din raportul 2Parale pe primele sase luni, pe care va sugeram sa il analizati, va poate fi de ajutor. Vorbeste inclusiv de carti si evolutia lor in 2Parale.

Cristian Ignat a continuat cu alte insight-uri despre carti, categorie reprezentata in 2Parale de 9 advertiseri care va pot aduce castiguri intre 5% si 20%. Este una dintre categoriile unde cele mai multe vanzari sunt generate prin feed-uri, este o metoda de promovare pe care va recomandam sa o aveti in vedere.

Pentru relevanta si mai multe conversii aveti grija la o targetare cat mai buna si tineti cont de sezonalitate. Acum urmeaza un nou sezon scolar si din august creste interesul pentru manualele scolare, de exemplu. Cercetati ce produse se cauta intr-o anumita perioada sau ce carti se vand pe site-urile advertiserilor din 2Parale. Nemira, de exemplu, arata care este topul vanzarilor pe ultima luna sau care sunt ultimele titluri cumparate. In prezentarea lui Cristian Ignat gasiti mai multe sugestii pe care speram sa le puneti in aplicare.

Pentru ca tot am vorbit de Nemira, Alexandru Marin – Online Marketing Manager – a venit cu cateva informatii utile pentru afiliatii campaniei lor din 2Parale. Inclusiv faptul ca vor derula un concurs in luna august.

Alexandra Craciun, Communication Manager la Okian, venita special de la Cluj pentru intalnirea cu afiliatii, a prezentat cateva date dintr-un studiu derulat de librarie pentru a identifica obiceiurile de consum ale romanilor.

Ce este de retinut, printre altele, e ca pretul si cronicile citite joaca un rol important in cumpararea unei carti, puteti folosi aceste elemente in promovarea lor. Nisele au fost si ele recomandate de Alexandra Craciun, care a precizat ca Okian pregateste cateva feed-uri menite sa va ajute la conversii.

Mihai Dragomirescu de la Intuitext, advertiser care ofera cel mai mare comision din categoria Carti, de 20%, a incheiat seara cu mai multe informatii utile despre produsele magazinului.

Ca si la intalnirile anterioare, prezentarile au antrenat discutii care speram sa fie productive si  sa le aduca rezultate celor prezenti.

Multumim pentru feedback si implicare celor care au ajuns la eveniment, speram sa le foloseasca din plin sugestiile primite si toate celelalte informatii. Ii puteti cunoaste si voi, faceti-ne o vizita pe Facebook.

Voi cum promovati cartile, ce metode preferati?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>